Blog

28. aug, 2016

Nog zo'n leuke bijkomstigheid aan schrijven is de contacten die je legt met andere schrijvers, sparringpartners, gelijke geesten, of hoe je ze ook wilt noemen.
Via deze contacten heb ik Kies voor mij van Stefanie van Mol mogen lezen.
Maar ook het manuscript NEON van Luk Gybels.

Deze Belgische schrijvers hebben me kennis laten maken met de geschreven Vlaamse taal. Hoewel ik bekend ben met het gesproken Vlaams, moest ik toch even wennen.
Maar ik heb genoten en dank daarom ook beide auteurs voor deze mogelijkheid.

Kies voor mij is een roman die zowel als e-boek, en in boekvorm verkrijgbaar is.
Het vierde boek al van Stefanie van Mol, een leuk vlot boek om te lezen.

Samenvatting:

Jonathan werd reeds op jonge leeftijd gedwongen om harde keuzes te maken. Muziek of zijn familie. Tot op de dag van vandaag heeft hij nog steeds geen spijt van zijn keuze voor muziek. Hij had gezworen om zich nooit meer emotioneel te binden aan anderen. Maar wanneer een knappe zwartharige dame in zijn armen valt, is hij op slag verloren. Hij wil haar en doet alles wat in zijn macht ligt om haar voor zich te winnen. Camille verloor enkele jaren geleden haar moeder aan kanker. Haar vader is het verlies nog niet te boven en verdrinkt zich in zijn werk. Net voor haar studies gaan beginnen gaat ze met haar beste vriendin Karen op vakantie. Daar laat ze zich volledig gaan en belandt op een rockconcert van Full Moon. Al van bij de eerste blik is ze helemaal in de ban van Jonathan alias Sticks, de drummer van de groep. Wie had ooit gedacht dat haar leven zo zou veranderen?
 
Zoals je kan lezen, speelt de full moon serie, waar dit boek onderdeel van is, ook af in de muziek wereld. Omdat ik hier natuurlijk zelf ook over schrijf heb ik het boek ook met een dubbele belangstelling gelezen. Misschien ben ik daarom zelfs extra kritisch, het is tenslotte een concurrerend boek.
Kies voor mij leest vlot, bevat een heldere verhaallijn. Het is heel duidelijk dat er iets meer speelt en dat is ook een van de redenen waarom je het boek niet weg wilt leggen.
Ik heb het daarom ook in een ruk uitgelezen. 
Ben je nieuwschierig? Ga naar de website van Stefanie, www.stefanievanmol.be en lees daar de eerste twee hoofdstukken! 
 
 

Neon van Luk Gybels is een manuscript waarvan de verschijningsdatum nog niet bekend is.

Psychologische Thriller zegt de titel.
Normaal geen genre dat ik lees, maar ik had Luk belooft mijn mening te geven, en dan lees ik het boek ook uit.

Een voorlopig stukje van de omslag tekst:

Giovanni is in Leuven om de ‘precaire situatie op kot’, zoals de verhuurder van de studentenkamer van zijn dochter Fran (19) stelde, te bespreken. Tot ieders verbazing daagt Fran niet op. Elke oproep laat ze onbeantwoord. Waar ze dan wel mag wezen, weet niemand…

Van dit boek kan ik nog geen samenvatting geven omdat het nog in de manuscript fase is. Maar wat heeft het mij geintrigeerd en verrast.

Dit jaar verschijnt het nog, werd mij ingefluisterd.
Ik zou zijn facebook pagina in de gaten houden.

 

Nogmaals mijn dank aan Stefanie en Luk voor deze mogelijkheid. Heel veel succes met schrijven, van Stefanie weet ik dat in september 2016 al het vervolg van Kies voor Mij uit moet komen. En met een debuutroman als Neon en zijn Haiku gedichten kan het niet anders dan dat Luk meer romans uit zal geven.

 

 

1. aug, 2016

Leuk fantasie! Heel leuk. Ik mag blij zijn dat ik writersblock nog nooit tegen ben gekomen. Waar ik wel tegen aanloop is het tekort aan tijd.

Schrijven moet je plannen.. Klopt, maar een dag heeft maar 24 uur. 
En daarin moet je werken, eten, slapen, sporten, tijd met je kinderen doorbrengen, huishouden, sociaal doen, reizen en zeker nog zo'n tien andere dingen die ik regelmatig vergeet.

Hoe ik de laatste tijd alles ingepland krijg? Heel simpel, niet!
Doe morgen wat je gisteren niet kon doen, is een beetje mijn motto de laatste tijd.

Maar klagen... HELL NO!!
Het is fantastisch iedere dag mensen te spreken die je boek hebben gelezen. Langzaam de olievlek zien uitbreiden. De steun van je familie ontvangen op de meest te gekke manieren.

Maar wat me vannacht is overkomen, dat moet ik toch even kwijt.
Focus, is een belangrijk punt om dingen voor elkaar te krijgen. Mijn focus ligt nu op Prijs van vertrouwen op de kaart zetten. 
Dus lees ik zelf amper en creëer ik weinig, op papier welteverstaan.
In mijn hoofd des te meer, zoals ook vannacht. Ik loop al even te stoeien met het verhaal van Peter, dat popt up in mijn hoofd en dan dwaal ik af of val in slaap. Maar vannacht kwam het ineens binnen, hard binnen. Tranen over mijn wangen terwijl ik het verhaal in mijn hoofd creëer.

Ik kon niet slapen totdat de hele verhaallijn af was. Nog steeds in mijn hoofd! Geen letter op papier. Maar het is nu netjes opgeslagen op mijn harde schijf en zal binnenkort, als de tijd zich voordoet, uitgewerkt worden.

Vanmorgen half 5!!! viel ik ongeveer in slaap.

Het enige wat ik nog dacht: "En bedankt Peter!"

 

30. jul, 2016

Nu ik dagelijks toch een paar boeken verkoop aan mijn innercircle. Komt van buiten die gezellige bende de vraag of Prijs van vertrouwen ook als e-book verkrijgbaar is.

Dan krijg je de neiging om te grommen. Ik heb namelijk maar een buitenechtelijke relatie en dat is met mijn e-reader, mijn maatje. 

Na honderden boeken digitaal te hebben gelezen vind ik het niet meer prettig om een paperback of een hardcover te lezen. Maar ja dat blijft natuurlijk persoonlijk.

Prijs van vertrouwen kwam tijdens mijn korte avontuur met een uitgever dan ook alleen in e-bookvorm uit. Dit voornamelijk omdat de uitgever alleen gericht was op het uitgeven van e-boeken.
Zou dat dan ook de reden zijn waarom de uitgever is gestopt?
Ik denk van wel, want Nederland is echt nog niet toe aan alleen digitaal lezen. 9 van de 10 lezers prefereert een papieren boek en dat is dan ook zijn of haar goed recht. 

Maar ten tijde van mijn fling met de uitgever, vroeg iedereen juist om een papierenboek! Zou dat dan ook de reden zijn waarom ik neig valse keel geluiden te maken als iemand om een e-book vraagt?
Moet ik mijn boek dan nogmaals als e-book uitgeven? 
En als ik dat doe, dan alleen rechtstreeks via mijn leverancier/uitgever, of dan ook meteen met ISBN en CB overeenkomst, kortom de hele rattaplan?

Hier heb ik toch wat langer over nagedacht, maar heb nu uiteindelijk toch besloten voor een landelijke uitgave. Met de hoop dat er vast meerdere e-book verslaafden in ons land vertoeven.

De opdracht is weg, nu hopen dat alles vlug geregeld is en Prijs van vertrouwen weer snel ook als E-book in de winkels ligt. 

 

10. jul, 2016

Thuis komen na een gezellige dag 'Happen en trappen' met collega's.
Een mooie rit door het Brabantse landschap op een tandem met pijn in je kont van een vreselijk zadel en verkeerde fietshouding.

Dan je vriend in de tuin aantreffen met een biertje, kaarsje aan en jouw boek in zijn hand!

Nee, hij houdt nog steeds niet van lezen, en zeker geen vrouwenboeken, maar mijn woordenstroom van 500 pagina's die leest hij vrijwillig voor een tweede keer!

Ga hem dadelijk afpakken! of misschien... demonstratief zijn Visblad lezen!26. jun, 2016

Een boek schrijven is niet makkelijk, er komt veel bij kijken.
Ergens is het voor mij een derde kindje.
En aan mijn kinderen kun je maar beter niet komen.
Toch is dat bij een boek dus anders, want iedereen heeft daar een mening over. Het is ook heel persoonlijk. Wat de een leuk vind, kan de ander verschrikkelijk vinden. Daarom vind ik het ontvangen van een reactie altijd weer spannend.  
Soms wordt een recensie aangekondigd, dan kijk ik er met gemengde gevoelens naar uit. (Lees: met een knoop in mijn maag van de spanning!)

Maar onverwachte berichten zoals vandaag, die maken mijn mooie dag alleen nog maar beter! 
Mijn doel als schrijfster is niet rijk en beroemd te worden, maar mensen te vermaken, en ik denk dat ik dat doel bij onderstaande lezer heb bereikt!

Enige tijd geleden heb ik een aantal e-books van Prijs van vertrouwen verloot. Vanmorgen ontving ik deze reactie van Nel Crea, een van de gelukkige winnaars.

Beste Tessy.
Enige tijd geleden het ik het e-book prijs van vertrouwen gewonnen. Ik heb het boek gelezen en er van genoten.
Het boeide me van de eerste tot de laatste blz.
De schrijfstijl is sprankelend en snel, je moet bij de les blijven. Prachtige karakter omschrijving van de hoofdpersonen, vrolijk met een diepe onderlaag.
Moest in het begin even wennen en werd toch regelmatig op het verkeerde been gezet. ( wat heel goed was ) maar bleef toch nieuwsgierig en gelukkig maar.
Er gebeurt veel in dit boek maar altijd met de goede woord keus. Een groot compliment en je kunt trots zijn op dit prachtige boek.
Ik zal het zeker aanraden bij mijn leesvrienden en voor mezelf geef ik vier sterren.
Volgens mij was dit je debuut of heb ik het fout.
Zo ja dan zie ik je tweede boek met spanning tegemoet.
Bedankt dat ik het mocht lezen en een groet van mij.

Nel Crea

Laat ik er dan ook maar vierkant voor uit komen. Dit soort berichten raken mij echt. 
Vier sterren, ongevraagd van een onbekende kritische lezer. Deze emotionele muts moet dan echt wel wat extra knipperen om de waterlanders van blijdschap tegen te gaan.

Een oprechte dank van een wederom druk knipperende schrijfster.