Iedere schrijver doet het anders!

Iedere schrijver doet het anders!

Veel lezers schrijven of willen schrijven en een veel gestelde vraag is dan; ‘Hoe doe jij het?’
Best een persoonlijke vraag, maar ik vertel graag over mijn schrijfproces.
In de foto kun je eigenlijk al veel zien.
Schrijven houdt voor mij niet alleen het daadwerkelijk uittikken van het verhaal in, er zijn zoveel bijzaken waar je misschien helemaal niet aan gedacht hebt.

Het begint met lezen

Lezen, lezen, lezen. Ik heb ergens gelezen dat je wel honderd boeken moet lezen in het genre dat je wilt schrijven alvorens te beginnen.
Of het klopt? Geen idee, maar voor mij altijd weer een goed excuus om een nieuw boek aan te schaffen.

Noodzakelijk kwaad
Research of wel onderzoek naar vaktermen, afstanden, reistijden, namen enzovoorts. Het is heel belangrijk om er zeker van te zijn dat alles wat ik schrijf wel mogelijk is en klopt. Dit vind ik overigens het minst leuke onderdeel van schrijven. Persoonlijk erger ik me er enorm aan als dingen simpelweg niet kunnen in een boek, vandaar dat ik er toch wel wat tijd aanbesteed.
Marketing, reclame, website, social media zijn helaas een noodzakelijk kwaad voor iedere schrijver. Hoewel het je dicht bij de lezer brengt, is het ook een enorme afleider.
Op dit moment doe ik het ook allemaal zelf. Heel leuk allemaal, maar tijdrovend en het zorgt ervoor dat ik minder tijd heb om echt te schrijven, te creëren. En dan heb ik het niet eens over de momenten dat je op facebook blijft hangen en je voor je het weet al weer twee uur verder bent. Administratie, nog zo’n gruwelijk onderdeel. Het bijhouden van verkopen, factureren, e-maillijsten brr, maar hoort erbij.

Maar dan komen we bij het daadwerkelijk schrijven.
Ik ga achter mijn pc zitten en…
‘Oh, zet eerst effe YouTube of Spotify aan. Hey, hebben die een nieuw nummer? Effe de tekst erbij zoeken.’
Dit gebeurd meestal tijdens het herschrijven en corrigeren. Als ik echt schrijf kan ik uren achtereen alleen maar typen, dan stroomt het verhaal als het ware uit mijn vingers.
Hoe dat zomaar kan? Ik creëer voor ik ga slapen, terwijl ik muziek luister of voor me uit zit te dromen en op dat soort moment schaaf ik direct het verhaal bij om het op een ander moment uit te typen. Mijn ideeën doe ik op tijdens concerten, festivals, uitjes met vriendinnen en in real-life. Je bent dus gewaarschuwd, mocht je me ontmoeten.

Nadat het verhaal helemaal uitgetypt is ga ik het bijschaven en komen er altijd dingen bij. Daarna gaat het naar proeflezers. Dit zijn zeer kritische mensen die ik om mij heen heb verzameld. Mensen die sterk genoeg in hun schoenen staan om mij eerlijk kritiek te leveren, het helemaal af te branden en goed in staat zijn om me te wijzen op onvolkomenheden.

En dan ben je aan het schrijven of creëren zijn er dan geen afleidingen?
nee, natuurlijk niet! Echt, helemaal geen, buiten Gardenscapes, mijn e-reader, WhatsApp en Facebook dan. Maar ook dit is verleden tijd met mijn nieuwe planning.
Vandaag deze blogpost, morgen staat er schrijven op de planning. Facebook en alle andere afleiders die mogen niet tijdens mijn schrijfuurtjes.
vooralsnog gaat het goed met deze planning, ik durf nog geen datum te noemen omdat het ook afhankelijk is van de proeflezers e.d. maar de ontwikkeling van STAGE! gaat gestaag verder.

Bovenstaande uiteenzetting ontstond omdat ik een collage wilde maken voor op mijn website om aan te geven wat ik tijdens mijn schrijfproces eigenlijk allemaal tegenkom.
Het klinkt misschien wat zwaar maar het heeft nog zoveel meer leuke kanten dat ik het gewoon blijf doen.

Lieve groetjes Tessy

Nieuwjaarsgroet van de heren...

Enkele heren uit de Black-serie hebben de moeite genomen jou een fantastisch 2018 te wensen.

Liefdevolle boekenplank voor ontheemd boek gezocht!


Bijgaand boek is van een ruw leven in een boekwinkel gered maar heeft onherstelbare verwondingen opgelopen in de vorm van een ezelsoortje in de kaft en wat kleine veegjes van 't stof op de plank.
Hou jij van een miskleuntje en ben jij bereid dit boek een liefdevol huisje te geven?
Deel dit bericht van mijn facebookpagina en laat daar een reactie achter.
Heb jij al een exemplaar en ben je bang voor ruzie in je boekenkast tag dan een vriendelijke boekenplank.
Let wel! Prijs van vertrouwen is vol liefde en romantiek en is vooral gericht op vrouwen.
Over een paar dagen zal ik een geschikt nieuw huisje uit de reacties kiezen.


Release Stage!

2017 is bijna voorbij en daarbij komt voor mij het moment om toe te geven dat ondanks alle berichtgevingen Stage! er medio 2017 niet is gekomen.
Het feit dat ik extra kritisch ben, veel heb geleerd en dus nogal wat in het originele manuscript moet wijzigen. Maar ook tijdelijke gezondheidsklachten hebben ervoor gezorgd dat Stage! nog niet klaar is voor redactie..

Alle jullie lieve en enthousiaste reacties over Prijs van vertrouwen zorgen er eigenlijk voor dat ik er nog meer van baal dat het nog niet af is.

2018! gaat het jaar worden van Stage! dat verzeker ik jullie.

Dank je wel voor jullie vertrouwen en alle lieve woorden die ik blijf ontvangen over Prijs van vertrouwen.

Lieve groetjes Tessy

De eerste nieuwsbrief is uit!

Lees hem hier!

http://mailchi.mp/f2f1b090500a/hierbij-de-eerste-nieuwsbrief-van-tm-zaan

Heb je je ingeschreven dan heb je deze al per mail mogen ontvangen, evenals het korte verhaal Moneybags. Nog niet ingeschreven, doe het alsnog en ook jij ontvangt dit verhaal. 
inschrijven kan via de nieuwsbrief en hier Nieuwsbrief vergeet niet je naam en juiste e-mailadres in te voeren.

Tweede teaser van Stage!

Omdat je nog even moet wachten hierbij een klein voorproefje.

#Waarschuwing!!!!

‪#‎WAARSCHUWING‬!!!!
Als auteur van Prijs van vertrouwen, kan ik op geen enkele manier aansprakelijk gesteld worden voor huishoudelijke taken die blijven liggen, slaap tekort of overige afspraken die niet nagekomen worden omdat enig persoon Prijs van vertrouwen niet weg kan leggen.
Ook kom ik persoonlijk geen enkele taak overnemen!*

-Dit na enkele reacties van lezers-

* Eventuele plezierige taken, terrasjes pakken, wijntje drinken en of muzikale activiteiten daar mag je me natuurlijk altijd voor uitnodigen!

 

Booktrailer!!

Nieuwe cover, betekend ook nieuwe booktrailer!! enjoy!

Eerste bestellingen binnen... en alweer de deur uit

Wat ziet dat er gaaf uit! al zeg ik het zelf.

Alles gesigneerd met persoonlijke teksten..

De voordeurbel gaat geregeld, de post vertrekt, misschien moet ik vanavond maar een nieuwe levering gaan plannen want de verkoop loopt goed!
Dank je wel allemaal, voor de interesse en het vertrouwen.
Ik wens iedereen veel lees plezier.

En een fantastische vakantie!

Prijs van vertrouwen gaat de wereld over, heb ik begrepen! 

Persbericht

Veldhoven 09 juli 2016


20 februari schreef ik mijn eerste persbericht. Mijn eerste roman bracht ik als e-book uit, in samenwerking met DNU| Het nieuwe debuteren.
Hierop startte het echte werk, dacht ik hiervoor dat het schrijven van het boek de grootste hobbel zou zijn. Had ik dat even mis! Marketing en promotie, dat is een intensieve en ik denk wel het meest uitdagende punt van een boek uit te brengen.

Ik bedacht acties, en verzocht bloggers mee te doen aan een blogtour. En begon stilletjes aan met een onderzoek om mijn boek toch op papier uit te geven omdat men aangaf op het papieren boek te wachten.
Op een zaterdagochtend in mei ontving ik een bericht van mijn uitgever, hij gaf er de brui aan. Het was te veel werk voor hem alleen, blijkbaar waren zijn partners al eerder gestopt en jammer maar helaas vanaf eind mei geen e-book meer. 
Was ik boos of reageerde ik gelaten. Nee! Ik heb het direct als een uitdaging opgepakt en ben er voor gaan zorgen dat het zo spoedig mogelijk weer in de winkels lag en dat is gelukt vanaf 8 juli is mijn boek in eigen beheer opnieuw uitgebracht. Op papier wel te verstaan.
Dat e-book dat komt ook wel weer een keer maar wat een machtig mooi moment om je eigen verzinsels als een boek van 502 pagina's in je handen te hebben.
Ik kan je vertellen dat het een fantastisch gevoel is.
Eerder heb ik, Prijs van vertrouwen het zomerboek van 2016 genoemd en daar sta ik nog steeds achter. Dit boek moet gewoon mee je koffer in, op je strandlaken liggen en deze zomer door jou gelezen worden. 

Inhoud Prijs van vertrouwen:

Deze romantisch fictie, met veel humor geschreven neemt je mee en zorgt dat je het boek met moeite aan de kant zal leggen.

De mooie verschijning van Gia de Leeuw wordt door velen graag gezien, behalve door haarzelf. In een wereld van concerten en evenementen, waar zelfvertrouwen juist heel belangrijk is houdt ze zich staande. Hoewel geliefd door iedereen om haar heen, zien maar weinig personen de echte Gia.
Beschadigd door haar ervaringen begeeft ze zicht niet meer op het liefdespad tot een spontane ontmoeting in België er voor zorgt dat dit alles verandert en haar leven op zijn kop zet. Wie weet het hart van Gia te stelen en wint de prijs van vertrouwen.

Over de auteur.
T.M. Zaan
Haar passie zijn haar kinderen, lezen, schrijven en muziek. Voor research is ze daarom ook vaak te vinden bij concerten en festivals.
Prijs van vertrouwen, haar debuutroman is een combinatie van haar passies schrijven en muziek opgetekend in een snelle schrijfstijl met humor en ruimte voor de fantasie van de lezer. Met een bodemloze fantasie en een hoofd vol ideeën is het maar de vraag wat haar volgende project zal zijn.

Wat ooit begonnen is als hobby tijdens een ontspannen vakantie, is uitgegroeid naar een debuutroman die goed wordt ontvangen, een eerste recensie door Lees en letterclub de perfecte buren, bracht maar liefst 4 sterren op.

T.M. Zaan krijgt vaak reacties als:  

Een super boek, En nu?

Hoe lang moet ik wachten op deel twee?

Ik kon niet ophouden met lezen!

Krijgt haar debuut ook jouw prijs van vertrouwen?

Specificaties
Titel Prijs van vertrouwen
Auteur T.M. Zaan
ISBN 978-94-92475-24-4
Publicatiedatum juli 2016
Uitgever T.M. Zaan
Bindwijze Paperback
Aantal pagina’s 502
Taal Nederlands
Adviesprijs € 19,95

Verkrijgbaar http://www.boekenbestellen.nl/boek/prijs-van-vertrouwen/

 

Noot voor de redactie niet voor publicatie:

Voor meer informatie en/of een recensie exemplaar kunt u contact opnemen via de website www.tmzaan.nl

 


Zomerboek 2016!!! Het ziet er in ieder geval heel zomers uit!
Zo trots als een pauw, presenteer ik de allereerste druk van Prijs van vertrouwen... Zeer binnenkort verkrijgbaar!

Druk, druk, druk..

I see you...
as you see me..
Never will you be again.. Without me!
am I wrong, am I right... Never will I walk on, without a fight!

Citaat uit STAGE!

Hoewel ik druk bezig ben om Prijs van vertrouwen 'opnieuw' uit te brengen. Blijf ik ook bezig met de vervolgen van mijn debuutroman.

Nu al drie boeken, de een bijna volledig uitgewerkt, twee volledig in mijn hoofd, die geduldig op hun beurt wachten.

Alle drie verhalen die van tijd tot tijd in mijn hoofd opkomen en die ik dan aanpas. Waarvan ik settings, namen en vehaallijnen, wis, wijzig of aanvul.

Maar wat graag zou ik de personages willen delen, willen voorstellen. 

Vertellen wat voor een leuke meid Senna is, hoe mooi Eva is en je kennis wil laten maken aan stoere Zoë.
Graag zou ik delen hoe Jared a.k.a. Grey en zijn beste vriend James, maar ook bijvoorbeeld Brent in de Black wereld zijn terechtgekomen.
Waarom Prijs van vertrouwen het eerste deel van de Black saga wordt genoemd.

Maar omdat de verhalen zo enorm in beweging zijn en namen nog wel eens wijzigen, kan ik het helaas niet delen. Behalve dat het tweede boek de werktitel STAGE! heeft en ik deze voor het einde van de zomer hoop af te ronden. 

Een ding is zeker, het citaat in de foto, zal je tegen komen in mijn tweede boek. 

Nieuwe onafhankelijke recensie - van Inge van de Vegte

Bedankt Inge, voor je mooie woorden. Aan die saaie cover, daar hebben we inmiddels wat aan gedaan, ik hoop dat je de nieuwe cover meer geschikt vindt.

Prijs van vertrouwen – T.M. Zaan

Genre: Roman

Uitgever: De Nieuwe Uitgeverij

ISBN: 978-94-91983-05-4

Uitvoering: Ebook

Aantal pagina’s: 380

Uitgave: 2015

 

Op de cover zie je een pagina uit een woordenboek, waarbij het woord vertrouwen met de omschrijving als enige goed leesbaar is. Ben niet heel enthousiast over de cover, komt op mij nogal saai over. Gelukkig blijft dat gevoel niet lang hangen!

In Prijs van vertrouwen volg je het verhaal vanuit Gia. Ze is sinds kort werkzaam als manager Various Relations bij het Grand Plaza EventCenter, waar ze contactpersoon is voor onder andere de artiesten, hun managers en VIP’s. Zelf noemt ze zich gastvrouw. Daaruit blijkt al dat Gia een nogal minderwaardig zelfbeeld heeft. Als ze gaat stappen met haar beste vriendin May is ze ervan overtuigd dat alle mannen naar May kijken. Ook dat de algemeen directeur van het EventCenter, Peter, een oogje op haar heeft, heeft ze totaal niet door. Waar zou dat minderwaardigheidsgevoel toch vandaan komen?

Peter biedt Gia de kans om haar carrière een nog grotere boost te geven, door het Concertgebouw in Antwerpen te gaan leiden. Als ze bij haar eerste gesprek in Antwerpen voor een dichte deur komt te staan, probeert ze via de laad- en loszone binnen te komen, maar daar wordt ze tegengehouden door iemand van de security. Terwijl ze haar contactpersoon probeert te bereiken, valt haar oog opeens op een wel heel aantrekkelijke man. En die aantrekkelijke man blijkt ook nog eens een bijna net zo aantrekkelijke broer te hebben! Gia voelt zich nogal verward; ze heeft heel lang geen speciale gevoelens voor een man gehad, nu laten 2 mannen al na een eerste vluchtige ontmoeting haar hart sneller kloppen! Beide heren hebben een t-shirt aan met daarop Special Crew Suspense. Die band moet ze straks toch eens checken! Dat checken komt er niet van, het duurt dan ook een tijdje tot Gia door heeft hoe “special” de 2 broers zijn.

Tot driekwart van het boek is het een heerlijk feelgood verhaal wat makkelijk wegleest, maar wat naar mijn idee iets meer diepgang had kunnen gebruiken. Die diepgang is in het laatste kwart juist overduidelijk aanwezig, vooral doordat het verleden van Gia wordt beschreven. De schrijfstijl is vlot en humoristisch. Er komen behoorlijk wat toevalligheden in het boek voor, maar dat maakt het ook wel weer grappig.

Kortom; een leuk debuut van T.M. Zaan, wat ik waardeer met 4 dikke sterren!

En dan krijg je zelf de Prijs van vertrouwen gepresenteerd…..

21 mei 2016

De recensies die binnenkomen zijn allemaal positief, 4 sterren zijn geen uitzondering. Na urenlang schrijven, herschrijven, schrappen en wederom herschrijven is mijn boek Prijs van vertrouwen op 21 december 2015 uitgebracht door de Nieuwe uitgeverij.

Tot dat moment dacht ik dat het schrijven het moeilijkste zou zijn en het meeste tijd zou kosten.
Wat heb ik me daarin vergist.
Veel heb ik van mijn uitgever niet gehoord, veel steun heb ik er ook niet aan gehad.
Maar dat maakte me eigenlijk niet uit, ik zou mijn boek wel in de wereld krijgen. Met mijn enthousiasme gaat het zeker lukken.
Promotiekaarten, interviews, website, persberichten, booktrailers en promotiefilmpjes.. Alles wat ik me maar kon bedenken ik heb onderzocht en zelfgemaakt.
Weggeef acties, facebookadvertenties en verzoeken om recensies, er is interesse genoeg.
Mijn laatste actie een mini blogtour, vier bloggers die mijn boek beoordelen, ook daar komen wederom positieve reacties van binnen…

En dan op 7 mei krijg ik de prijs van mijn vertrouwen voorgeschoteld, in de vorm van een mailtje. De uitgever stopt! Geen aankondiging met hulp of advies om een nieuwe uitgever te kunnen vinden. Nee! Helaas, de koek is op, werd er gemeld.
Eind van de maand stopt de uitgeverij en is je boek niet meer verkrijgbaar.
Een klap in mijn gezicht, ISBN nummer weg, recensies weg, alles wat je hebt opgebouwd ineens weg.

Vanaf dat moment ben ik druk bezig mijn boek ergens anders onder te brengen, maar je begrijpt, dit kost tijd, tijd die ik niet heb, drie weken is niks in uitgeversland. De gemiddelde wachttijd is 16 tot 20 weken alvorens je reactie krijgt over je manuscript.
Natuurlijk heb ik dit direct opgepakt, maar daar wachten we nog op.

Eigenlijk zou ik vandaag een post plaatsen dat mijn boek nog een week, te koop is bij de webshops, helaas tot mijn verbazing is het nu al niet meer verkrijgbaar..

Definitief?
Nee, absoluut niet, selfpublishing, andere uitgeverijen, alles is uitgezocht.
Prijs van vertrouwen is tijdelijk niet verkrijgbaar, maar zal spoedig wederom verkrijgbaar zijn, niet alleen als e-book maar ook op papier!
Ik verwacht zeer binnenkort een reactie van een uitgever.
Maar mocht jij de zomer niet doorkomen zonder mijn boek op papier! Laat het me weten.
Wie weet kan er iets geregeld worden!
Ik hou jullie op hoogte via deze site en www.facebook.com/tmzaan/

Groetjes T.M. Zaan

Onafhankelijke recensie..... door Kimberley Reijsmeijer

Onder het mom van een mini Blogtour heb ik een oproep geplaatst. Hierin verzocht ik bloggers of ze mijn debuutroman wilden beoordelen.

Hierbij de eerste recensie door Kimberley.. 

Dank je wel, Kimberley voor je eerlijkheid en je mooie review!

 

Prijs van vertrouwen – T.M. Zaan

Door: Kimberley Reijsmeijer
Prijs van vertrouwen gaat over Gia de Leeuw, een beeldschone vrouw die door iedereen om
haar heen gewaardeerd wordt en geliefd is. Door vroegere ervaringen heeft ze zo’n laag
zelfbeeld gecreëerd, dat ze zich dit helemaal niet beseft. Dit heeft er ook toe geleid, dat ze
zich niet meer inlaat met mannen en daten. Tot het moment dat ze voor een opdracht naar
België moet en daar een man ontmoet die haar hele leven op zijn kop zal zetten. Maar hij is
niet de enige die strijdt om het veroveren van Gia’s hart, de grote vraag is dus: wie zal erin
slagen haar hart te stelen en de prijs van vertrouwen te winnen?
Dit boek begint vrij standaard, eigenlijk hoe elke chick flick begint. Wel is het direct prettig
om te lezen en doordat het ook nog een erg leuk verhaal is, wil je het boek eigenlijk dezelfde
avond uitlezen. Zoals in de omschrijving van het boek al te lezen is, is de hoofdpersoon een
prachtige vrouw, maar tegelijkertijd ontzettend onzeker. Dit past bij het personage, maar de
nadruk is veel te dik op haar uiterlijk en deze onzekerheid gelegd. Wat na de zoveelste
herhaling toch wel erg storend wordt en bijna een reden is om het boek weg te leggen. Ik
zeg bijna, want ik heb het boek niet weggelegd en achterafgezien ben ik enorm blij dat ik dat
niet heb gedaan. De laatste hoofdstukken bevatten een hoop verassende onthullingen, die
ook zeker diepe emoties opwekken. Verder komen er in het boek veel seksscènes voor, die
in het begin leuk zijn om te lezen, maar later toch te veel het gevoel geven dat je steeds
weer dezelfde scène herleest.
Alles bij elkaar genomen is het boek dus zeker het lezen waard, al had het zonder alle
herhalingen ook 100 pagina’s korter had kunnen zijn.
3,5 sterren